Charlotte Doddema Wereldkampioene BMX 2022.

Vandaag stond de tweede dag van de wereldkampioenschappen BMX op het programma in Nantes, Frankrijk. Drie leden van Fcc de Fivelcrossers in Appingedam stonden hier aan de start en ze kwamen alle drie naar voren in sterke rijdersvelden.

Charlotte Doddema, lid van Fcc de Fivelcrossers en uitkomend voor het Ultimate NL BMX Team, rijdt bij de Girls 11 years. Vandaag wist ze alle moto’s op haar naam te zetten en via de een achtste finale, kwartfinale en halve finale, die ze ook allemaal won, plaatste Charlotte haar voor de grand finale. En deze wist de Siddebuurster ook op haar naam te zetten. Ze is Wereldkampioene én Europees Kampioen bmx 2022. Wat een topprestatie!

Sem van Dijken en Luca de Rooy reden respectievelijk in de leeftijdsklassen jongens 9 en 10 jaar sterke moto’s. Sem, lid van de club en uitkomend voor Team Hexagon Freesports, had een pittige achtste finale en werd daar uiteindelijk vijfde waarmee hij 35 ste is geworden van de boys 9 years. Sem werd eerder dit jaar Nederlands Kampioen en op het Europese Kampioenschap wist hij een verdienstelijke 7de plek te behalen.

Luca wist zich via de achste finale te plaatsen voor de kwartfinale. Helaas, na een hele mooie start, gleed hij van zijn trappers af, uiteindelijk kwam hij met enorme strijdlust als zesde over de streep. Daarmee was ook zijn WK avontuur ten einde, Luca is 21ste van de wereld geworden. Luca mag zich vierde van Nederland noemen en tijdens het EK in België is hij eveneens 21ste geworden.

Alle drie proficiat met de behaalde resultaten! Zoals we wel vaker zeggen : “waar een kleine club, groot in kan zijn!!“

Morgen start Fivelcrosser Nick Homan op het WK 2022. Nick start in de moto’s: 73, 76 en 67. Kijk mee op: https://youtu.be/pjoFYTbLDaI


Het is er net weer voor ???, want het komt zo af en toe met bakken uit de hemel…..een paraplu! Wat is er nou mooier dan in de regen lopen onder je eigen enige echte originele Fivelcrossers paraplu?
Fivelplu!

De enige echte Fivelplu!

Dit mooie stukje vernuft is vanaf heden verkrijgbaar in de kantine.
Groot genoeg voor 2 personen en windbestendig want hij kan niet door knikken.
De prijs is € 15,- en daarmee ben je niet alleen lekker droog tijdens een regenbui, maar zit je ook onder beschermt tegen de felle zomerzon én je steunt de club ook nog eens na aanschaf. Alleen maar voordelen dus!
Haal er dus eentje zolang de voorraad strekt….it’s amazing!!


Of onze trainingen doorgaan, check het stoplicht of volg ons op Facebook

Vragen, stel ze aan ons!