Update 2/7/2020
Vakantieplanning FCC de Fivelcrossers:

Onze leden hebben mail over de vakantieplanning ontvangen.
Hierbij ons vernieuwde protocol:
Corona protocol FCC de Fivelcrossers 1-7-2020  zoals deze  deze is goedgekeurd door de gemeente. Lees deze aandachtig door.

Update 8/5/2020

We zijn gelukkig alweer een week aan het trainen met elkaar, vorige week is het eerste deel van groep 1 en groep 2 gestart en gisteren het tweede deel van groep 1, afgelopen zondag hebben we een extra training gehad voor wie zich daarvoor had opgegeven. Al met al een positieve ontwikkeling.
Afgelopen dinsdag kregen we allemaal via de persconferentie van Premier Rutte en minister de Jonge nog meer goed nieuws te horen, de volwassenen mogen in de buitenlucht en met in acht neming van de 1,5 meter ook weer sporten, hetgeen voor ons als bestuur betekende dat we het gesprek met de gemeente weer aan konden gaan.

We hebben vandaag de bevestiging gekregen, dat we met wat kleine aanpassingen op ons coronaprotocol, ook met de 18+ rijders mogen gaan trainen. Het is nog niet mogelijk om als 18plusser met de groep 13 t/m 17 jaar mee te trainen. De gemeente Appingedam heeft naar aanleiding van deze vraag van ons, dit bij de NOC NSF neergelegd, hier is nog geen eenduidig antwoord op gekomen. Het NOC NSF komt één dezer dagen met een update van het sportprotocol, daar zal het e.e.a. in duidelijk gemaakt worden, tot die tijd is er geen vermenging deze groep mogelijk. Tussen groep 1 en 2 mag helemaal geen vermenging worden toegestaan (bij groep 1 hoeft geen 1,5 meter in acht worden genomen en bij groep 2 wel).

Tot 20 mei zullen we geen aanpassingen doen op de indeling van de trainingen, rond deze datum zullen wij als bestuur en trainers de dan afgelopen weken evalueren.

Trainingstijden blijven voorlopig. Groep 1 18.15 t/m 19.15 uur, Groep 2 19.30 uur t/m 20.30 uur en de cruisers op woensdag van 19.15 uur t/m 20.15 uur.

Bijgevoegd Fivelcrossers Corona protocol 7-5-20 zoals deze is goedgekeurd door de gemeente. Lees deze aandachtig door.


Update 30/4/2020
Beste ouders en rijders,
Met ingang van vandaag mag er weer getraind worden op onze baan!
Daar zijn we natuurlijk superblij mee. Echter, zijn er wel een aantal maatregelen die we in acht moeten nemen. Onze leden hebben mail ontvangen over de maatregelen en de trainingsschema’s die zijn opgesteld.

De trainingen zullen alleen voor leden zijn. Aspirant leden en proeffietsers zullen voorlopig eerst ook uitgesloten zijn van deelname tot alles weer is vrijgegeven.


Protocol Corona
Graag het dringende verzoek om het Fivelcrossers Corona protocol aandachtig te lezen en op te volgen. Tevens is het NOC/NSF protocol toegevoegd. Ook dit document doorlezen. De enige manier om de kinderen verantwoord te kunnen laten trainen is om het protocol op te volgen. Dit is door de Gemeente Appingedam goedgekeurd. Kan er niet worden voldaan aan het protocol? Dan wordt er niet getraind.

Hier kun je de protocollen downloaden:
Fivelcrossers Corona protocol


Verdere opmerkingen
:
  • Ouders mogen niet op het terrein aanwezig zijn. Maar men moet wel bereikbaar en in de buurt zijn bij eventuele valpartijen met blessuregevolg. In het protocol staat beschreven hoe we dit oplossen.
  • Ga als ouders ook buiten het terrein verantwoord met elkaar om. Ga niet in groepen bij elkaar staan en houdt gepast afstand. Buiten het terrein is men zelf verantwoordelijk.
Mochten er vragen zijn over dit protocol of de opgezette schema’s dan horen wij het graag van jullie.  Je kunt ons mailen secr.fivelcrossers@gmail.com


Update 24/4/2020

Dag allemaal,

We hopen dat het allen goed met jullie gaat. Met ons gaat het goed!
 
Zoals jullie afgelopen dinsdag hebben gehoord van onze minister president mogen de kinderen weer aan het sporten. Wel met de nodige voorzorgsmaatregelen. Het bestuur is druk bezig om hier over na te denken. De gemeente is in dit geval een belangrijke speler. Zij bepalen in welke vorm en aan welke eisen het sporten moeten gaan voldoen. We hebben korte lijntjes uitstaan. Helaas zijn er meer verenigingen in de gemeente Appingedam. Dat betekent dat we even geduld moeten hebben op het advies vanuit de gemeente. Zij geven aan dat we ‘ergens volgende week’ uitsluitsel krijgen. Nog even geduld dus!
 
Wat we al wel kunnen zeggen is dat de jeugd tot 12 jaar kan trainen. Van 12 tot 18 jaar ook, maar de cruisers mogen nog niet van start. Ook het aanwezig zijn van ouders op en rond de baan is niet toegestaan. Hier ligt voor ons onderandere een punt van aandacht waar we een oplossing voor moeten zoeken.
De trainingen zullen alleen voor leden zijn. Aspirant leden en proeffietsers zullen voorlopig eerst ook uitgesloten zijn van deelname tot alles weer is vrijgegeven.
 

Het komt goed! Zodra er ontwikkelingen zijn dan maken we deze kenbaar aan jullie!

Met vriendelijke groet het bestuur

Update 15/3/2020 18.48 uur
Beste rijders en ouders,
Zoals verwacht zijn er nieuwe ontwikkelingen omtrent het Coronavirus in Nederland.
Per direct zijn alle sportaccommodaties op verzoek van het RIVM gesloten.
Dat geldt dus ook voor de accommodatie van de Fivelcrossers.
Trainingen zullen niet plaats vinden.
Noordcup 1 in Noordbergum is definitief gecanceld.
Ten slotte wil ik nogmaals benadrukken dat alle updates en wijzigingen enkel vanuit het secretariaat worden medegedeeld. Facebook en Instagram wordt ook beheerd door de bestuursleden.
Op zie manier houden we de berichtgeving zuiver en betrouwbaar.
Namens het bestuur,
Met vriendelijke groet,
Stef Akkerman
secretaris Fcc de Fivelcrossers

Update 15/3/2020 11.43 uur

Beste rijders en ouders,
Hieronder volgen enkele mededelingen omtrent het Coronavirus.
Alle KNWU wedstrijden zijn tot 31 maart afgelast. Meer informatie aangaande de KNWU en de wedstrijden zijn op hun site te vinden.
Afgelopen vrijdagavond zijn alle verenigingen van de NFF regio Noord bij elkaar geweest in Assen. Hier is het volgende besloten:
  •  Regio 1 in Assen is gecanceld. (wordt niet ingehaald)
  •  Noordcup 1 in Noordbergum is afgelast. Deze wedstrijd kan op het laatste moment nog worden afgelast. Dit laten wij dan via de mail weten.
  •  Het Gronings kampioenschap in Zevenhuizen op 11 april is gecanceld.
  •  Alle wedstrijden die vervallen zijn of gaan uitvallen worden niet ingehaald.
  • Mogelijk worden de Noordcup wedstrijden en Regiowedstrijden samengevoegd. Afhankelijk van wat er uitvalt en hoe de situatie over een paar weken is.
De ledenvergadering van woensdag 18 maart aanstaande zal niet door gaan. Deze zal op een ander moment ergens in dit jaar wel plaats vinden.
Er zal deze week nog wel een mail uitgaan met enkele punten die we niet kunnen uitstellen. Daar kan dan op gereageerd worden per mail.
Ander nieuws:
Fivelcrossers metworsten actie.

Deze actie loopt ten einde op 17 maart. Lijsten kunnen op dat moment dus worden ingeleverd bij het bestuur. Mocht men niet naar de baan komen de komende periode, dan graag de lijst per mail sturen naar geldzaken.fivelcrossers@gmail.com. Ook is het mogelijk om een foto te appen van de bestellijst naar Richard Hovenga (penningmeester). De betaling mag digitaal naar het rekeningnummer van de Fivelcrossers.
Alle communicatie over nieuwe maatregelen verlopen via het secretariaat. Alle andere berichtgeving daarbuiten is niet vanuit het bestuur besloten. Uiteraard blijven de situatie op voet volgen en als er ontwikkelingen of wijzigingen zijn dan zullen we dit laten weten.