20/9/2020
Afgelopen zaterdag  waren 9 Fivelcrossers erbij! Het was de eerste wedstrijd van dit seizoen en wat voor 1!! Gelijk een strijd om de felbegeerde kampioenschapsplaatsen. In verband met het corona virus waren er heel wat maatregelen noodzakelijk om de wedstrijd te organiseren. Dat heeft de organiserende club FC Unitas goed opgepakt en een fantastisch evenement georganiseerd.

Onze rijders:  Roan Westerhof, Stein en Richard Hovenga, Nick Homan, de broers Dino, Milan en Luca de Rooy, Sem van Dijken en Charlotte Doddema waren van de partij op hun bmx. Voor een aantal een nieuwe ervaring, want een NK hadden ze eerder nog niet gereden. Maar nu de kans zich voordeed, waren ze uiteraard van de partij.

De resultaten liegen er niet om, want we hadden maar liefst 4 finalisten! En wat een geweldige prestatie voor de 3 regerende kampioenen, Sem, Charlotte en Luca wisten dit jaar hun titel te verdedigen en finishten alle drie als eerste in hun klasse. Van harte gefeliciteerd. 

Sem wist het zelfs twee keer te winnen, want zijn finale moest overnieuw gereden worden omdat er 1 van de mede finalisten vlak voor het neervallen van het starthek wat instabiel was waardoor onder andere Sem een slechte start had. Maar Sem zou Sem niet zijn en fietste zo snel hij kon naar de eerste plek en wist dit vast te houden tot de finish. De tweede finale die volgde werd Sem dik eerste!

Dan nog even alle resultaten op een rij van onze rijders:

Jongens 7 jaar
Sem van Dijken Moto’s  1 – 1- 1, door naar de halve finale: 1 en in de finale 1
Stein Hovenga, reed zijn eerste NK: Moto’s  5 – 4 – 5, ook door naar de halve finale, waar Stein een zevende plek behaalde.

Jongens 8 jaar
Luca de Rooy Moto’s  1 – 1 – 2, in de halve finale was het even spannend maar toch finishte Luca als eerste en in de finale was hij als eerste weg en hield het tot het eind vol. Als nummer 1 de finish over.

Jongens 9 jaar
Milan de Rooy Moto’s 5 – 7 – 6, Milan ging in de tweede moto keihard als derde de eerste bocht in maar helaas hij viel en finishte als 7, geen plaatsing naar de finalerondes.
Roan Westerhof Moto’s 7 – 7 – 6, geen plaatsing naar de volgende ronde.

Meisjes 8 / 9 jaar
Charlotte Doddema Moto’s 1 – 1 –  4 helaas viel Charlotte in de derde moto, maar wist ze heel snel haar bmx te pakken en een plaatsing naar de rechtstreekse finale zat goed! Daar werd ze verdiend eerste!

cruisers 31 -44 jaar en dames 30-
Richard Hovenga Moto’s  4 – 5 – 5, geen plaatsing naar de volgende ronde.

Jongens 12 jaar
Nick Homan Moto’s 4 – 7 –  7, met een plaatsing naar de kwart finales, hier wist Nick als zesde te finishen.

Jongens 15 jaar
Dino de Rooy Moto’s 2 – 3 – 2, met een plaatsing naar de halve finale waar Dino als vierde eindigde, dus een finaleplaats! Met enorme snelheid de baan rond met alleen maar toppers eindigde Dino als 8ste in Assen.

FCC de Fivelcrossers kan terugkijken op een geweldige BMX dag, de eerste van het jaar! En zoals wel vaker gezegd, geldt ook deze keer weer : “Waar een kleine club, groot in kan zijn!” met drie Nederlands Kampioenen NFF BMX 2020!