FCC de Fivelcrossers telt op dit moment ongeveer 60 leden en daar zijn we zeer trots op. Maar er kunnen altijd meer bij en je bent dan ook van harte welkom om eens een keertje mee te trainen.  We zijn in het bezit van een aantal BMX fietsen die je kunt gebruiken voor een proefles. Als je een BMX fiets hebt neem hem dan mee, dan kun je het eens proberen, op de baan. Handschoenen en een helm hebben wij vaak wel, want die zijn verplicht. Maar heb je dit zelf dan is het nog beter. Zorg er wel voor dat je een spijkerbroek en een shirt met lange mouwen aan hebt.

Fietscross is een sport voor alle leeftijden en categorieën.starthek

Lijkt het je ook leuk om het eens te proberen, kom dan gerust eens langs op een trainingsavond. Neem eerst even contact op met onze secretaris om even te overleggen wanneer je langs kunt komen.
Mail naar secretaris@fccdefivelcrossers.nl

De trainingen zijn op dinsdag en donderdagavond.
De eerste groep traint van 18.15-19.15 uur en de tweede groep van 19.15-20.15 uur.

Je bent van harte welkom!

In principe wordt er het hele jaar door getraind. Alleen bij extreme weersomstandigheden of wanneer de baan in slechte conditie is zal een training niet door gaan.

Wanneer een training niet door kan gaan wordt u daar zoveel mogelijk van op de hoogte gebracht. Dit gebeurt via de website door middel van het rode BMX stoplicht op de homepage. Like je onze facebook pagina dan word je ook op de hoogte gehouden van de trainingen.

Tijdens de trainingen bestaat de kleding uit:

  •     Een stevige lange broek
  •     Een shirt/trui met lange mouwen
  •     Handschoenen
  •     Stevige schoenen
  •     Een goed passende helm met mondbescherming
  •     Elleboog- en kniebeschermers en een bodyprotector

dsc00083

Het is mogelijk voor leden van andere verenigingen om tijdens normale trainingsavonden (dinsdag en donderdag avond) mee te trainen. De kosten zijn als volgt: niet-leden vragen wij een bijdrage van €4,00 per training. Deze bijdrage graag voor aanvang van de training in de kantine afdragen.

Speciaal voor de nieuwelingen onder ons een korte beknopte uitleg over het verloop van een BMX wedstrijd. Tevens een uitleg over de NFF regiowedstrijd, Noordcup en Herfstbokalen. In de pdf’s kun je lezen hoe die zoal in hun werk gaan.
Ik kan dit nog toelichten als dat gewenst is. Tijdens wedstrijden is er altijd hulp in de buurt als het even niet duidelijk is.
vriendelijke groet,
Stef Akkerman

secretaris Fivelcrossers

Dit zijn fondsen voor minima om kinderen te laten sporten:
Meedoen Midden Groningen
Deze fondsen voorzien in het betalen van bijvoorbeeld de contributie

Dit is voor leden en nieuwe leden die geen of een laag inkomen hebben:|
Leergeld Appingedam