Charlotte Doddema Wereldkampioene BMX 2022.

Vandaag stond de tweede dag van de wereldkampioenschappen BMX op het programma in Nantes, Frankrijk. Drie leden van Fcc de Fivelcrossers in Appingedam stonden hier aan de start en ze kwamen alle drie naar voren in sterke rijdersvelden.

Charlotte Doddema, lid van Fcc de Fivelcrossers en uitkomend voor het Ultimate NL BMX Team, rijdt bij de Girls 11 years. Vandaag wist ze alle moto’s op haar naam te zetten en via de een achtste finale, kwartfinale en halve finale, die ze ook allemaal won, plaatste Charlotte haar voor de grand finale. En deze wist de Siddebuurster ook op haar naam te zetten. Ze is Wereldkampioene én Europees Kampioen bmx 2022. Wat een topprestatie!

Sem van Dijken en Luca de Rooy reden respectievelijk in de leeftijdsklassen jongens 9 en 10 jaar sterke moto’s. Sem, lid van de club en uitkomend voor Team Hexagon Freesports, had een pittige achtste finale en werd daar uiteindelijk vijfde waarmee hij 35 ste is geworden van de boys 9 years. Sem werd eerder dit jaar Nederlands Kampioen en op het Europese Kampioenschap wist hij een verdienstelijke 7de plek te behalen.

Luca wist zich via de achste finale te plaatsen voor de kwartfinale. Helaas, na een hele mooie start, gleed hij van zijn trappers af, uiteindelijk kwam hij met enorme strijdlust als zesde over de streep. Daarmee was ook zijn WK avontuur ten einde, Luca is 21ste van de wereld geworden. Luca mag zich vierde van Nederland noemen en tijdens het EK in België is hij eveneens 21ste geworden.

Alle drie proficiat met de behaalde resultaten! Zoals we wel vaker zeggen : “waar een kleine club, groot in kan zijn!!“

NK BMX van de KNWU in Haaksbergen 2021.

Namens de club in Appingedam reden 5 bmx-ers hun tweede wedstrijd van dit bijzondere jaar en dat was “gewoon wel even” het Nederlands Kampioenschap met alleen maar toppers!

Sem van Dijken, 8 jaar, reed voortreffelijke manches en werd na deze voorrondes geplaatst voor de halve finale. De halve finale wist Sem te winnen en daarmee plaatste hij zich voor de finale. Na een goede start gaf hij zijn plaats niet meer uit handen en wist met een ruime fietslengte voorsprong de eerste plaats te behalen. Dit kampioenschap is een mooie opstap naar het WK BMX in Papendal in augustus dit jaar.
Charlotte Doddema, 9 jaar, was ontzettend snel, is ontzettend snel kunnen we beter zeggen! Ze was in de 3 manches telkens de snelste en wist daarmee een plaatst te bemachtigen in de finale. In de finale, waarin 8 sterkte meiden aan de start verschenen, wist Charlotte de eerste plaats te pakken en deze gaf ook zij niet meer weg! Nog een topper op de hoogste tree van het podium. En klaar voor een WK plaatsing!

Lica de Rooy, ook 9 jaar, was ijzersterk in de manches, in de kwart en in de halve finale… Maar dan de finale: het begon heel mooi, maar de concurrentie was ook sterk. Uiteindelijk werd er op het laatste stuk pittig gestreden met een photofinish om plek 2 en 3… Helaas kwam Luca in de laatste bocht over de streep omdat hij zo’n snelheid had… wat resulteerde in een diskwalificatie. Hij mag zich al met al 8ste van Nederland noemen.

Naast deze drie rijders streden Milan (10 jaar) en Dino (16 jaar) de Rooy ook mee in het kampioenschap. De 3 manches reden ze zo hard en goed mogelijk mee, maar helaas wisten de broers zich niet te plaatsen voor de finalerondes en eindigde het kampioenschap voor beide heren na de manches.

Nu gaan de rijders zich richten op het WK in augustus op Papendal! Rond 19 juli wordt bekend wie er namens FCC de Fivelcrossers mee gaan naar het WK.

Op 19 september was het NK NFF Kampioenschap 2020, lees hier ons verslag van deze geweldige dag! :3 Nederlands Kampioenen NK NFF BMX 2020!!!

Gronings Kampioenen, Aniek Sem & Luca

FCC  de Fivelcrossers
Sportploeg van het jaar 2019!

bron: Eemsmondsport

Bij de verkiezing van de Sportploeg van het Jaar kreeg Karateclub Kyocho uit Delfzijl de meeste punten van de vakjury, maar ook hier gaven de stemmen van het publiek de doorslag. FCC De Fivelcrossers uit Appingedam ontving de trofee uit handen van Miss EemsmondSport Jo-Anne Bosk. Op de derde plaats eindigde Turnvereniging VIOS uit Warffum, vierde werd het Menteam Lamein, eveneens uit Warffum en korfbalclub DWA/Argo uit Winsum en Bedum kreeg het bij de vijfde plaats behorende certificaat.

Lees het hele verhaal op Eemsmondsport

Fivelcrossers ijzersterk in Apeldoorn.

Afgelopen weekend waren de bmx-ers van de Fivelcrossers te gast in Apeldoorn voor het Gelders Kampioenschap. In de verschillende klassen werd er gestreden om de felbegeerde kampioenstrui! De Fivelcrossers waren in Apeldoorn vertegenwoordigt door 10 bmx-ers die met elkaar een leuke, gezellige dag beleefden.

En: Maar liefst 4 Fivelcrossers wisten een kampioenstrui te bemachtigen!
Sem van Dijken wist alle manches en de finales op zijn naam te zetten en werd hiermee de absolute nummer 1 in zijn leeftijdsklasse jongens 6 jaar. Luca de Rooy reed ook ijzersterk en wist zich net zoals Sem ook direct te plaatsen voor de finalerondes en werd eerste in zijn klasse jongens 7 jaar. Dan de twee dames die ook gingen voor de titel. Aniek Bouwman, die fietst in de klasse meisje 14 en 15 jaar, wist ook alle manches op haar naam te schrijven en werd de absolute topper in de finale. Charlotte Doddema finishte in de manches 1x als eerste en twee x tweede waardoor ook zij rechtstreeks een finaleplek wist te bemachtigen. Daar startte Charlotte haar concurrenten eruit en wist als eerste te eindigen in de klasse meisjes 8 en 9 jaar. Proficiat!

Komend weekend is er weer een Provinciaal Kampioenschap, deze keer in Twente! FCC de Fivelcrossers wenst haar leden en alle andere bmx-ers een mooie, sportieve wedstrijddag! Zet em op!

Onze helden van het WK in Zolder! ?

Sem, Luca, Charlotte, Aniek en Dino heel veel succes en plezier!

BMX-ers FCC de Fivelcrossers klaar voor het WK, maar ook voor het NK en EK!!

WK
In de eerste week van de zomervakantie reizen we af naar het mooie circuit in Zolder België met maar liefst vijf Fivelcrossers! Waar de kleine club uit Appingedam groot in kan zijn! Das zeker waar want we zijn er trost op dat we met twee dames en drie heren verschijnen tijdens de wereld kampioenschappen
BMX. Er zal door de dames Charlotte Doddema uit Noordbroek en Aniek Bouwman uit Hellum en de heren Sem van Dijken uit Appingedam en Luca en Dino de Rooy uit Zeerijp, die doorgaans trainen bij FCC de Fivelcrossers in Appingedam, gestreden worden om de felbegeerde podiumplaatsen die in Zolder te verdienen zijn. Het wordt een ware week vol spektakel, plezier en (in)spanning!

NK en EK
Maar we vergeten natuurlijk niet die andere o zo belangrijke wedstrijden.
Want er staat nog meer op de kalender voor de rijders. De dames Charlotte en Aniek en de heren Sem van Dijken en de mannen (Luca, Milan en Dino) De Rooy staan alle 6 (!) volgend weekend aan de start in
Erp. Hier worden Nederlands Kampioenschappen van de KNWU (Koninklijke Nederlandse Wierer Unie) gereden. Voordat je hieraan mee mag doen, moet je je kwalificeren en dat hebben ze gedaan hoor deze 6 toppers!! Volgende week zondag op 6 juli staan ze dan ook aan het starthek tussen alle andere stoere
BMX-ers.
En dan moeten we natuurlijk niet vergeten dat onze eigen Charlotte Doddema ook gaat meedingen in de strijd tijdens de Europese Kampioenschappen in Letland. Zo ontzettend goed. Alles is geregeld, vervoer, onderdak en de inschrijving voltooid. Charlotte zal met haar familie in het tweede weekend van juli de strijd aangaan met vele andere meiden in haar leeftijdsklasse girls 8 years. En dat gaan de thuisblijvers absoluut op de voet volgen via de social media.

Als club zijn wij enorm trots op de prestaties van de leden en hopen we dat ze het ver gaan schoppen bij die o zo belangrijke wedstrijden waar ze stuk voor stuk het hele jaar hard voor trainen en strijden op de verschillende bmx banen hier in Nederland, België en Duitsland

Let op: Let op: er is een wijziging in de Nationale wedstrijden: